Vandenbempt: De aanstelling van Maes bij Lommel leek wel de schande van het jaar

Vandenbempt: "De aanstelling van Maes bij Lommel leek wel de schande van het jaar"

25-10-2019 17:45 Laatste update: 17:50
4

Peter Maes is opnieuw trainer na 'Operatie Propere Handen'. De kritiek op zijn aanstelling bij Lommel SK. Radioman Peter Vandenbempt begrijpt niet waarom er zoveel heisa gemaakt wordt rond de terugkeer van Maes.

"Laten we maar gelijk hoog inzetten: vindt u ook dat Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Neymar niet langer op een voetbalveld zouden mogen lopen? Die zwaargewichten uit het internationale voetbal zijn al veroordeeld, Maes vooralsnog enkel in verdenking gesteld", valt Vandenbempt met de deur in huis in Het Nieuwsblad.

"De aanstelling van Maes als trainer van Lommel, dat leek wel de schande van het jaar. Onverdedigbaar, het zoveelste bewijs dat er ondanks Propere Handen niets veranderd is in ons voetbal. Gebrek aan ethisch besef, mijnheer", gaat de commentator verder.

Al vindt Vandenbempt het wel van lef getuigen dat Lommel voor Maes durft te kiezen. "Of het een slimme zet is van een club die door de reputatie van zijn nieuwe eigenaar al wat argwanend wordt bekeken, dat is wat anders."