Lokeren moet achterom kijken in Eerste Klasse B: Zo ver is het gekomen

Lokeren moet achterom kijken in Eerste Klasse B: "Zo ver is het gekomen"

25-10-2019 16:30
1

Sporting Lokeren staat na elf speeldagen op een zesde plaats in Eerste Klasse B. Niet meteen wat de Waaslanders hadden verwacht voor het seizoen. Bovendien moet Lokeren stilaan naar onder beginnen kijken.

Na de degradatie uit 1A moet Lokeren nu mogelijk ook voor het behoud vechten in 1B. "Daar houden we eigenlijk geen rekening mee", aldus doelman Davino Verhulst in Het Laatste Nieuws. "Maar Roeselare staat plots op twee punten en ik hoop dat iedereen dit beseft."

Vol aan de bak
Over drie wedstrijden zit de eerste periode in de Proximus League er al op. "Als we winnen van Beerschot, zijn we mee, maar anders niet. We moeten snel een kloofje proberen slaan onderin, hoe erg het ook is om dat te zeggen. Zo ver is het gekomen, inderdaad. Maar op 16 november is deze eerste 'klote' competitie voorbij en starten we helemaal opnieuw."

Lokeren-trainer Glen De Boeck blijft echter alle vertrouwen krijgen. "Iedereen, élke speler, staat honderd procent achter hem. Maar als je twee keer wint op elf matchen, is dat de fout van élk pionnetje: de coach, de spelers en de medische staf", besluit Verhulst.