Rutten ziet één supertalent bij Anderlecht: Verschaeren!

Rutten ziet één supertalent bij Anderlecht: "Verschaeren!"

25-10-2019 15:53 Laatste update: 16:04
4

In het nieuwe project van Vincent Kompany staat de jeugd centraal. Voormalig Anderlecht-trainer Fred Rutten laat zijn licht schijnen over de twee grootste talenten bij de recordkampioen.

"Ik vind eerst en vooral dat men in België te snel spreekt over een super talent. Voor mij ben je een supertalent als je op je achttiende meekan in de Champions League", aldus Rutten tegenover Het Laatste Nieuws. De Nederlander is echter niet van oordeel dat er veel van dat type rondlopen bij Anderlecht.

"Yari Verschaeren is de enigste die ik dat op dit moment zie doen. Hij heeft iets speciaals in zijn spel. Hij kan aan een enorm hoog ritme nog versnellen", aldus Rutten. Toch mogen we niet alle druk op zijn schouders leggen vindt hij. "We kunnen niet verwachtten dat hij het hele elftal al gaat dragen, hij is achttien."

Veel analisten zien in Sambi Lokonga echter een nog groter talent. "Ik heb nooit met hem kunnen werken door zijn blessureleed, maar ik vind hem fantastisch." Rutten looft vooral de mentaliteit van de jonge Belg. "Hij was altijd vrolijk, zelfs toen hij moest revalideren. Hij speelt voetbal met een lach en niet met chagrijn. In mijn tijd bij Anderlecht waren er vele andere die nooit met een lach op het veld stonden.