Rutten doorbreekt de stilte: “Ik wist niet wat ik zag, ik stond verbouwereerd”

Rutten doorbreekt de stilte: “Ik wist niet wat ik zag, ik stond verbouwereerd”

Gepubliceerd: vrijdag 25 oktober 2019 om 07:00vr 25-10-2019 om 07:00

Laatste update: vrijdag 25 oktober 2019 om 07:11vr 25-10-2019 om 07:11

Fred Rutten vertrok midden in de Play-Offs in april bij RSC Anderlecht. De Nederlander doorbreekt nu de stilte en laat zich uit over zijn periode bij paars-wit tegenover Het Laatste Nieuws.

De supporters van Anderlecht zijn veeleisend. Zo was er de match tegen Standard die moest worden stilgelegd na fanprotest. "Ik wist niet wat ik zag, ik stond verbouwereerd langs de lijn. Complete chaos. Oorlogsgebied. Ik draai al een tijd mee in het professionele voetbal (sinds 1980, red.), dan heb je wel eens een vuurpijltje over je hoofd zien vliegen.”

“Maar dit was echt... Het was ongelofelijk”, gaat Rutten verder. “Dat heb ik moeten verwerken. Wat er toen is gebeurd, heeft voor diepe teleurstelling gezorgd. (grijnst) Bij mij althans." Vervolgens stonden verschillende spelers van Anderlecht naar verluidt te lachen in de spelerstunnel.

Rutten wilde hen straffen door hen naar de B-kern te verwijzen. "Ik ga niet in detail treden, maar ik ben het niet gewend dat je vrolijk kunt zijn op wat een gitzwarte avond is voor je club. Ik had daar moeite mee. En wilde een signaal sturen om de kleedkamer op één lijn te krijgen. Ik moest reageren."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Was Rutten een goede coach voor Anderlecht?

(1081 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws