Standard moet vrezen voor Europese overwintering na nieuwe nederlaag

24-10-2019 22:50
14

Standard heeft geen goede zaak gedaan in de strijd om Europese overwintering. Op bezoek bij Eintracht Frankfurt raakte het niet verder dan een 2-1 nederlaag.

Michel Preud'homme verraste bij Standard met enkele nieuwe namen. Zo kregen onder andere Duje Cop, Aleksandar Boljevic en Dimitri Lavalée een basisplek. Een nieuwe ploeg dus, maar dat was er niet meteen aan te zien.

De Rouches speelden aanvankelijk goed mee met het Duitse Eintracht Frankfurt, dat het moeilijk had om door de Luikse defensie te breken. Na een half uur toch een barst in die muur. Via een vrije trap kwam de thuisploeg op voorsprong.

Er lagen mogelijkheden voor Standard, waaronder een enorme kans voor Amallah. De thuisploeg bleef het moeilijk hebben om Milinkovic-Savic aan het werk te zetten, waardoor het tot de rust bij de kleine voorsprong bleef voor Frankfurt.

Tijdens de rust kregen de spelers van Frankfurt klaarblijkelijk een donderpreek van hun coach. De thuisploeg kwam dan ook bijzonder scherp uit de kleedkamer, wat resulteerde in enkele goede kansen voor Frankfurt.

Voor Standard was het zwoegen en overleven. Er moest dan wel gewonnen worden, maar Michel Preud'homme bleef lang wachten met zijn wissels. Na 72 minuten voetballen kreeg Maxime Lestienne dan toch zijn kans, maar het kalf was net daarna verdronken. Hinteregger maakte er 2-0 van, boeken toe voor de Rouches.

Tien minuten voor tijd kregen we toch nog spanning in de partij. Milinkovic-Savic hield een enorme kans voor Frankfurt uit zijn doel, aan de andere kant werd er wel gescoord. Amallah zorgde in de 81e minuut voor de aansluitingstreffer. Het bleef spannend, maar doelpunten vielen er niet meer. 2-1 was de eindstand.