Club Brugge toont racisme de rode kaart: 'Samen laten we ons horen'

Club Brugge toont racisme de rode kaart: 'Samen laten we ons horen'

24-10-2019 16:10
16

Helaas is racisme en discriminatie ook in 2019 nog volop aanwezig in voetbalstadions. Club Brugge sluit zich aan bij een internationale campagne om het probleem aan te pakken.

Club Brugge was donderdag in het Schotse Glasgow aanwezig voor de lancering van de campagne van de European Football for Development Network. De EFDN-campagne moet volgens Blauw-Zwart 'het bewustzijn rond diversiteit en sociale cohesie doen toenemen en fysiek en verbaal geweld gelinkt aan racisme bestrijden', legt Club uit op haar website.

De campagne zal twee jaar duren, klinkt het. 'De komende 24 maanden gaan de verschillende partners binnen de campagne werken rond anti-racisme en anti-discriminatie. Het grote bereik van voetbalploegen moet helpen om de boodschap tegen racisme en discriminatie in onze maatschappij te versterken.'

Onze vice-kampioen staat niet alleen in haar strijd. Ook grote clubs als Chelsea, Internazionale en Benfica doen mee. 'Het mooie aan de campagne is dat 8 heel diverse community-afdelingen van verschillende Europese teams de campagne nadrukkelijk steunen, wat toont dat samenwerking nodig is om iets te bereiken op vlak van discriminatie. Samen laten we ons horen, samen geven we een rode kaart aan racisme!', luidt de boodschap.