Vercauteren wil lat hoger leggen bij Anderlecht: Mijn boodschap voor de spelers

Vercauteren wil lat hoger leggen bij Anderlecht: "Mijn boodschap voor de spelers"

24-10-2019 15:42
5

Franky Vercauteren is qua aanpak een realistische coach. De trainer van Anderlecht predikt ook richting de ontmoeting met KAS Eupen (vrijdag 20u30) realiseme.

"Na STVV waren we niet euforisch - er zijn nog veel werkpunten - maar de sfeer was positief. Die positieve spiraal moeten we doortrekken. Elke speler moet zijn verantwoordelijkheid nemen", citeert Het Nieuwsblad tijdens de persconferentie van donderdag.

Vercauteren kijkt daarbij niet alleen naar zijn beoogde basisspelers. "Geen enkele voetballer kan elke wedstrijd héél goed zijn. Er zijn altijd wel jongens die eens wat minder zijn, maar dat moet dan opgevangen worden door die 8 of 9 anderen die wel goed in de wedstrijd zitten en zelfs door de reservespelers. Dat is mijn boodschap voor de spelers", geeft de ex-Rode Duivel mee.

Daarnaast wil Vercauteren dat Anderlecht constanter wordt in haar spel. "Op enkele uitzonderingen zakt elke ploegen 90 minuten ook altijd even weg. Soms is dat 5 minuten, soms 20 minuten en dan moet je die situaties herkennen en de goeie keuzes maken. Daar werken we aan."

Geen onderschatting
Tot slot denkt Vercauteren ook niet te makkelijk over de verplaatsing naar de Oostkantons. "We moeten niet denken dat het een eenvoudige opdracht wordt. We moeten gewoon de goeie zaken van vorige week bevestigen. We hebben een reeks nodig om straks onze doelstellingen te bereiken