Financiële klap voor Real Madrid-captain Ramos: boete van één miljoen euro

Financiële klap voor Real Madrid-captain Ramos: boete van één miljoen euro

24-10-2019 14:45
3

Een nieuwe zaak op de lijst met belastingontduikende topvoetballers in Spanje is een feit. Sergio Ramos is in staat van beschuldiging gesteld en heeft een boete van één miljoen euro opgelegd gekregen.

Volgens de Spaanse krant El Mundo wordt de aanvoerder van Real Madrid gestraft door de Spaanse fiscus vanwege belastingontduiking. Ramos zou zijn eigen portretrechten op onreglementaire wijze hebben ondergebracht bij een van zijn bedrijven. Hierdoor ontstond de situatie dat Ramos slechts 25 procent belasting hoefde te betalen, terwijl dit normaal zo'n 45 procent is.

Inmiddels heeft de recordinternational van Spanje al duidelijk gemaakt het niet eens te zijn met de beschuldigingen. Ook heeft hij aangekondigd in beroep te gaan. Ramos geeft middels een verklaring aan dat het niet om een strafbaar feit gaat, maar om een administratieve fout.

De centrale verdediger is niet de eerste grote voetballer in Spanje met belastingproblemen. Eerder kwamen spelers als Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Diego Costa en Gerard Piqué al in beeld bij de belastingdienst.