Financiële kater na eerste jaar Coucke bij Anderlecht: '€27 miljoen in het rood'

Financiële kater na eerste jaar Coucke bij Anderlecht: '€27 miljoen in het rood'

24-10-2019 07:00
48

Onder Marc Coucke als voorzitter boekte RSC Anderlecht nog weinig sportief succes. Volgens Het Laatste Nieuws draait het ook financieel vierkant bij paars-wit. De krant meldt dat de RSC Anderlecht NV vorig seizoen een boekhoudkundig  verlies had van 27 miljoen euro.

De krant wijst erop dat de cijfers nog niet officieel zijn, maar dat het onderwerp binnen het bestuur wel al gespreksonderwerp zijn. In het seizoen 2018 – 2018 had de RSC Anderlecht NV nog maar een boekhoudkundig verlies van 6,3 miljoen euro.

Onder Cooucke zou het verlies dus opgelopen zijn met 20 miljoen euro. De reden van de sterke groei is onder meer het mislopen van de Champions League. Daarnaast waren er nog de vele trainers die de revue passeerden. Er was een moment dat Anderlecht vier trainers op de loonlijst had staan: René Weiler, Hein Vanhaezebrouck, Fred Rutten en Karim Belhocine. Ook moest de club een ontslagvergoeding betalen aan manager Luc Devroe.

Anderlecht moest dus heel wat ontslagvergoedingen betalen, maar er was ook het mislukte transferbeleid. Coucke en Devroe haalden in het begin liefst twaalf spelers naar Brussel. Enkel Elias Cobbaut is daar nu nog een basisspeler van. Qua uitgaande transfers was het dan weer een mager beestje de afgelopen maanden. Enkel Ivan Santini leverde paars-wit nog zo'n vijf miljoen euro op.