VP Rapport: Samatta maakt Tanzanianen en Genk trots, grote buizen op flanken

VP Rapport: Samatta maakt Tanzanianen en Genk trots, grote buizen op flanken

Gepubliceerd: donderdag 24 oktober 2019 om 00:01do 24-10-2019 om 00:01

Laatste update: donderdag 24 oktober 2019 om 00:09do 24-10-2019 om 00:09

Voor KRC Genk zat er woensdagavond geen stunt in tegen Liverpool. Het verloor met pijnlijke 1-4 cijfers van de CL-winnaar van vorig seizoen, maar speelde lange tijd toch mee. Heel wat spelers mogen dan ook tevreden terugblikken op hun partij. Dit is het rapport van VoetbalPrimeur.be!

Coucke - 5
De doelman had enkele goede reflexen in huis, maar werd wel vier keer geklopt. Bij het - toegegeven, bijzonder knappe - tweede doelpunt van Oxlade-Chamberlain  stond hij ook iets te ver uit zijn doel.

Maehle - 5,5
Hield Sadio Mané een groot deel uit de wedstrijd, maar moest zich toch enkele keren gewonnen geven. Kon zich daardoor echter offensief amper doorzetten, wat een groot deel is van zijn kracht.

Cuesta - 5,5
Had een aarzelend begin, waarna hij zich toch herpakte. Bij het doelpunt kon hij echter meer doen. Toch lijkt deze Cuesta niet langer te moeten vrezen voor de concurrentie van Sébastien Dewaest.

Lucumi - 6
Eén man is een absolute zekerheid bij Genk centraal in de defensie. Dat is Lucumi. De Colombiaanse international hield zich nog recht tegen het aanvallende geweld van de Engelse topploeg.

Uronen - 6,5
Het werkpaard van Genk, dat zich alweer toonde met heel wat inzet. Met Salah kreeg hij geen makkelijke tegenstander tegenover zich, maar hij hield zich nog overeind.

Ito - 3
De Ito van vorig seizoen is niet die van dit seizoen. Kreeg heel wat ruimte, maar deed er helemaal niets mee.

Heynen - 5,5
Heynen komt stilaan boven water bij Genk en lijkt weer zeker te zijn van een basisplekje. Geen makkelijke klus op het middenveld tegen spelers van wereldklasse, maar onze landgenoot hield zich goed stand. Verdween echter met momenten tijdens de partij.

Berge - 5,5
Bij de goals van Oxlade-Chamberlain leek de Noor niet al te scherp te verdedigen. De middenvelder is bijzonder ambitieus en hoopt in de Premier League te kunnen voetballen. Dan zal hij in de Champions League eerst zijn niveau moeten opkrikken.

Bongonda - 3
Net zoals Ito had Bongonda het bijzonder moeilijk op de flank. Milner hield de flankaanvaller goed uit de wedstrijd, waardoor hij amper aan bod kwam. Zal zich moeten doorzetten om zijn duur prijskaartje te verantwoorden.

Samatta - 7,5
Speelde woensdagavond voo Genk, maar ook voor vaderland Tanzania. Mag terugblikken op een sterke wedstrijd tegen wereldverdediger Virgil van Dijk. Wist ook één keer te scoren, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Onuachu - 6,5
De spits was de verrassing van Mazzu voorin en kon bekoren. Wist veel duels te winnen tegen het centrale duo van Liverpool en was met momenten een rustpunt aan de bal. Een experiment dat Mazzu mogelijk opnieuw zal proberen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Was Samatta de beste Genkenaar?

(446 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws