Uitblinker Mertens gidst Napoli voorbij Salzburg, nipte zege Barcelona

23-10-2019 23:06
2

Dries Mertens heeft met Napoli een overwinning geboekt op bezoek bij RB Salzburg. De Italianen hadden daarvoor wel Mertens nodig, die met zijn twee doelpunten het record van Diego Maradona kon breken.

Groep H:

Lille - Valencia 1-1
Ajax verloor eerder op de avond met 0-1 van Chelsea, waardoor Valencia nog steeds volop meedoet om de bovenste plekken in Groep H. Lille, dat nog altijd puntloos was, knokte voor de laatste kansen. De Fransen kregen in de beginfase de grootste kansen, maar konden de doelman van Valencia niet passeren. Valencia kwam nauwelijks in het spel voor en creërde in de eerste 45 minuten geen kans.

Lille was ook in de tweede helft de betere partij, maar keek na een uur spelen wel tegen een achterstand aan. De eerste kans van Valencia werd direct omgezet in een doelpunt. Een bal vanaf rechts van Kevin Gameiro werd onder controle gebracht door Denis Cheryshev, voor wie het afronden een koud kunstje was: 0-1. Loic Remy kreeg daarna een grote kans om namens Lille gelijk te maken.

Die gelijkmaker viel pas in de blessuretijd. Lille speelde alles of niets en kreeg in de 95e minuut loon naar werken door Jonathan Ikone, die de bal uit de kluts voor zijn voeten kreeg en in de kruising schoot: 1-1. Lille staat na drie duels op één punt.

Groep E:

Red Bull Salzburg – Napoli 2-3
Het was een waar spektakelstuk bij Red Bull Salzburg tegen Napoli. Er vielen maar liefst vijf doelpunten, maar Napoli pakte de drie punten. De Italianen kwamen tot twee keer toe op voorsprong door doelpunten van Dries Mertens, maar Erling Braut Håland zette de thuisploeg twee keer op gelijke hoogte. Uiteindelijk zorgde Lorenzo Insigne voor de winnende treffer voor Napoli.

Groep: F

Internazionale - Dortmund 2-0
Internazionale blijft in leven door een cruciale 2-0 overwinning op Borussia Dortmund in Groep F. Na drie duels gaat FC Barcelona aan kop met zeven punten en hebben Inter en Dortmund drie punten minder. Stefan de Vrij was na ruim twintig minuten spelen belangrijk bij de openingstreffer van Lautaro Martínez, die de afgelopen weken aan de lopende band scoort. De Nederlander gaf de assist.

Dortmund heeft de smaak vooralsnog niet te pakken en maakte ook in Italië een matige indruk. Na de kans in de tweede helft van Julian Brandt maakte Inter een einde aan de onzekerheid en werd het via Antonio Candreva uiteindelijk 2-0. Kort daarvoor miste Martínez een strafschop nadat Mats Hummels een overtreding maakte in het strafschopgebied. Lukaku werd voor tijd naar de kant gehaald.

Slavia Praag – Barcelona 1-2
Barcelona heeft op bezoek bij Slavia Praag een benauwde overwinning geboekt. Er leek geen vuiltje aan de lucht toen Lionel Messi al in de derde minuut de openingstreffer maakte, maar vlak na rust zorgde vleugelverdediger Jan Boril voor de op dat moment verdiende gelijkmaker voor de thuisploeg. Slavia kon zeven minuten genieten van de gelijke stand, maar toen schoot Luís Suárez via Peter Olayinka raak.

Groep G:

Benfica – Lyon 2-1
Olympique Lyon heeft geen resultaat geboekt tegen Benfica. Rafa Silva zette de thuisploeg al na vier minuten spelen op voorsprong en lang bleef het bij die tussenstand. Twintig minuten voor tijd pikte Memphis zijn doelpunt mee, waardoor hij in alle Champions League-wedstrijden van Lyon dit seizoen gescoord heeft.

Het was niet genoeg voor een punt, want vlak voor tijd zorgde een gigantische blunder van Lyon-doelman Anthony Lopes ervoor dat Pizzi de bal namens Benfica in het lege doel kon schieten.