Club Brugge moet hem opleiden als opvolger van Vanaken

"Club Brugge moet hem opleiden als opvolger van Vanaken"

Gepubliceerd: woensdag 23 oktober 2019 om 23:24wo 23-10-2019 om 23:24

Heel België maakte dinsdag kennis met Charles De Ketelaere. De amper achttienjarige middenvelder werd door Philippe Clement in de basis gedropt tegen PSG. Bij Club Brugge wordt hij gezien als één van de mannen voor de toekomst.

Voor het grote publiek is De Ketelaere nog een onbekende, maar Jacky Mathijssen (bondscoach U19) kent hem maar al te goed. "Charles heeft vooral nood aan snelheid rondom hem. Dan kan hij een bepalende speler in het team worden", zegt hij bij Sporza.

"Met een goede pass kan hij mensen vrijspelen, hij heeft overzicht, rust aan de bal en kan een man voorbij, ondanks het feit dat hij een beetje traag oogt. Hij lijkt een beetje op Hans Vanaken qua voetbalstijl. Absoluut meer dan op Vormer. Club zou hem moeten opleiden als mogelijke vervanger van Hans", klinkt het.

Mooie carrière
Mathijssen ziet heel wat pluspunten bij de middenvelder. "Daarnaast is het ook een slimme en intelligente jongen. Je kan er goed mee praten en hij kan opdrachten goed uitvoeren. Hij kan dus een goeie relatie opbouwen met een coach", zegt Mathijssen.

"Alles zit perfect om een heel mooie carrière te hebben. Ik durf met de hand op het hart te zeggen dat hij met deze juiste instelling en zonder blessures de eerste ploeg van Club Brugge zal halen. Maar de weg is nog lang, de voetjes moeten op de grond blijven, al ziet zijn voetbaltoekomst er zeker heel goed uit", besluit hij.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws