Racing Genk is een maatje te klein voor uitgekookt Liverpool

23-10-2019 22:52 Laatste update: 23:01
31

KRC Genk heeft in eigen huis niet kunnen stunten tegen Liverpool. De Engelsen speelden uitgekookt en werden geholpen door een heel vroege goal. Uiteindelijk werd het 1-4.

KRC Genk kon niet slechter beginnen aan de partij. Na amper twee minuten mocht Oxlade-Chamberlain vrij aanleggen. Doelman Coucke stond aan de grond genageld en slikte meteen de 0-1.

Genk was echter niet aangeslagen en ging in de tegenaanval. Eerst miste Samatta het kader, daarna stuitte Onuachu op doelman Alisson. Samatta deed voor het halfuur zelfs de netten trillen, maar de goal werd afgekeurd voor buitenspel. Liverpool liet nog weinig zien, maar ging toch met een voorsprong de rust in.

Alweer Alex
KRC Genk kwam met goeie moed uit de kleedkamers, maar Oxlade-Chamberlain toonde opnieuw zijn klasse. Hij scoorde uit een halve kans met buitenkantje rechts.

Felice Mazzu probeerde nog voor aanvallende impulsen te zorgen met de inbreng van Ndongala, maar Liverpool ging op zijn elan door en maakte zelfs 0-3 via Mané.

In de slotfase vielen er nog goals aan beide kanten. Eerst zorgde Salah voor een al te zware 0-4. Invaller Odey milderde nog tot 1-4. Genk heeft uit drie wedstrijden één puntje en staat dan ook laatste. Liverpool heeft zes punten, eentje minder dan leider Napoli. De Italianen gingen winnen op het veld van FC Salzburg.