Club Brugge moet niet beginnen twijfelen: Dat was vooral de verdienste van PSG

Club Brugge moet niet beginnen twijfelen: "Dat was vooral de verdienste van PSG"

Gepubliceerd: woensdag 23 oktober 2019 om 20:13wo 23-10-2019 om 20:13

Club Brugge heeft dinsdag zijn eerste nederlaag geslikt in de Champions League dit seizoen. De troepen van Philippe Clement gingen zwaar onderuit tegen Paris Saint-Germain (0-5). Volgens analist Eddy Snelders moet Blauw-Zwart echter niet beginnen twijelen.

"0-5, dat zijn cijfers die nazinderen.Gezien de sterkte van Club Brugge en het goede parcours dat ze al hebben afgelegd in de Champions League, ga je er niet van uit dat ze zo een dreun zouden kunnen krijgen", vertelde Snelders aan Sporza. "Het was één uur een wedstrijd, vooral omdat PSG zich tevreden stelde met de vroege 0-1-voorsprong die uit de lucht kwam vallen."

"Bij 0-1 weet je nooit wat er nog kan gebeuren. Tot Kylian Mbappé in de wedstrijd komt en de volledige Brugse defensie aan flarden loopt. Dat was indrukwekkend. Het is niet iedereen gegeven om in te vallen en dan zo aanwezig te zijn in de wedstrijd. Mbappé maakte de verschillen duidelijk in alle facetten van het voetbal: de snelheid, doorzicht, afwerking, efficiëntie...  Elke aanval die via hem kwam, was gevaarlijk. En leverde meestal ook een doelpunt op."

Amper kansen
Club Brugge versierde zelf amper kansen dinsdagavond. "Dat was vooral de verdienste van PSG, dat heel goed verdedigde, dikwijls met veel spelers de zones afsloot, de balbezitter met 2-3 spelers opjoeg en ook de andere aanspeelpunten helemaal lamlegde.  Het was een goede organisatie die moeilijk te ontgrendelen was."

"Brugge kon geen voorzetten geven, want die werden meestal kort geblokkeerd. Dan moest Club kiezen voor individuele acties, maar man tegen man kon noch Diatta, noch Dennis, noch Tau de meerdere zijn van zijn rechtstreekse tegenstander. Dan is het ook moeilijk om doelkansen te creëren", besloot Snelders.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws