Buitenlandse overname KV Oostende onvermijdelijk: Dat moet ingepeperd worden

Buitenlandse overname KV Oostende onvermijdelijk: "Dat moet ingepeperd worden"

Gepubliceerd: woensdag 23 oktober 2019 om 18:52wo 23-10-2019 om 18:52

Televisiemaker Martin Heylen is supporter en ambassadeur van KV Oostende. Hij schrok zich een hoedje toen hij het nieuws vernam dat de kustploeg in financieel zwaar weer verkeert en mogelijk wordt overgenomen door een buitenlandse investeerder.

"Voor de identiteit van de club zou ik willen dat Oostende in West-Vlaamse handen blijft", vertelde Heylen aan Sporza. "Peter Callant heeft de ploeg bij de overname van Coucke in West-Vlaanderen verankerd. Franck Dierckens heeft die West-Vlaamse identiteit kunnen voortzetten, maar iedereen wist dat het een tijdelijke oplossing was."

"Op lange termijn heb je in het Belgische voetbal een groter kapitaal nodig en bij wie kom je dan uit? Een buitenlandse investeerder. Kijk maar naar Eupen, STVV, Moeskroen en Cercle. Maar of het nu Japanners, Chinezen of een traditieclub zijn, het wordt heel belangrijk om de Oostendse identiteit te bewaren. Dat moet bij een overname ingepeperd worden."

"Je moet het gevoel blijven hebben dat je naar een West-Vlaamse club gaat. Voor het sociale bindweefsel voor een stad als Oostende is deze voetbalclub van onschatbare waarde. Kijk maar naar hoeveel kinderen - jongens en meisjes, ongeacht hun talent - op woensdagmiddag op de oefenterreinen staan. Je kan dat niet overschatten. Alleen daarvoor al zou het een ramp zijn, mocht deze club ooit ophouden te bestaan."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws