BeNeLiga: 'G5 is zeker van haar plaats, zeven JPL-clubs vallen al sowieso af'

BeNeLiga: 'G5 is zeker van haar plaats, zeven JPL-clubs vallen al sowieso af'

Gepubliceerd: woensdag 23 oktober 2019 om 17:31wo 23-10-2019 om 17:31

Laatste update: woensdag 23 oktober 2019 om 17:39wo 23-10-2019 om 17:39

Bart Verhaeghe kondigde bij Le Monde aan dat er binnen dit en twee jaar een BeNeLiga gelanceerd wordt. Daarin zou plaats zijn voor acht Belgische clubs. Het Laatste Nieuws lijkt alvast te weten wie daar zal bij horen.

Naast tien Nederlandse clubs worden er ook acht Belgische teams in de nieuwe competitie verwacht. Logischerwijs is de G5 al zeker van een plaats binnen de BeNeLiga. Het gaat om Club Brugge, RSC Anderlecht, Standard, KRC Genk en KAA Gent.

Dan blijven er nog vier plaatsen over. De eerste die het rijtje mag aanvullen, is wellicht Royal Antwerp FC. The Great Old behaalde vorig seizoen Europees voetbal en lijkt op dit moment een te duchten outsider voor de Belgische landstitel.

Dan ziet de krant nog drie kandidaten voor slechts twee plaatsen. Zulte Waregem, KV Kortrijk en Sporting Charleroi mogen onderling uitmaken wie er deel zal uitmaken van de nieuwe BeNeLiga. De clubs die met quasi zekerheid afvallen, zijn: KV Mechelen, Moeskroen, STVV, Eupen, Waasland-Beveren, KV Oostende en Cercle Brugge.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Ben jij voorstander van een Beneliga?

Ja
51%
Nee
49%
(3614 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws