Steun voor De Ligt: 'Sterk genoeg om met de druk van het Juve-shirt om te gaan'

Steun voor De Ligt: 'Sterk genoeg om met de druk van het Juve-shirt om te gaan'

23-10-2019 14:01

Leonardo Bonucci heeft er alle vertrouwen in dat Matthijs de Ligt een belangrijke steunpilaar in de defensie van Juventus zal worden. De ervaren stopper van de Oude Dame vormde in de Champions League-wedstrijd tegen Lokomotiv Moskou (2-1) samen met De Ligt het centrale duo.

De verdediger uit Abcoude (20) kon ook tegen de Russen zijn stempel niet drukken, maar Bonucci maakt zich nog geen zorgen. "Soms vergeten we dat hij nog steeds erg jong is en uit en andere voetbalcultuur komt", zegt de geroutineerde Italiaan tegenover Eurosport. "Het is echt niet makkelijk om op die leeftijd in een andere omgeving terecht te komen."

Spelers en staf bij de club uit Turijn doen hun uiterste best om De Ligt te helpen. "Hij moet gewoon rustig blijven en doen wat hij doet", sluit zijn kompaan in de defensie af. "Hij zal snel op zijn oude niveau terechtkomen en daar vertrouwen we allemaal op. Matthijs is sterk genoeg om met de druk van het shirt van Juventus om te kunnen gaan."

"Als we net begonnen zijn maken we allemaal wel eens fouten", reageert Bonucci op de flaters die De Ligt soms slaat in het Juventus-shirt. "Dat kan iedereen gebeuren, vandaag speelde ik zelf ook niet foutloos. Dat hoort er gewoon bij en daar word je alleen maar sterker van. Iedereen moet soms de moeilijke route nemen en dat is nu het geval bij Matthijs."