Real Madrid mag Courtois bedanken: ‘Een 10 op 10 voor de doelman’

23-10-2019 13:44
5

Real Madrid ging met het kleinste verschil winnen op het veld Galatasaray. Tegenover Sporza analyseert Stef Wijnants de wedstrijd van Thibaut Courtois.

De sluitpost had voor rust enkele goede reddingen in huis. ‘Real mocht dan wel met 0-1 de rust ingaan, dat had het haast volledig te danken aan een steengoede Thibaut Courtois. Al na twee minuten anticipeerde de Belgische nummer één goed op een diepe bal van de Turken.’

‘Rond minuut 10 moesten heel wat Spaanse journalisten bijzonder ontgoocheld zijn dat ze hun kruistocht dienden te staken’, gaat Wijnants verder. ‘Courtois toonde immers tot twee keer toe waarom hij nog altijd bij de beste keepers van de wereld hoort.In een één-tegen-één-situatie hield hij Andone van een doelpunt.’

‘Niet veel later stak hij de slapende Marcelo een handje toe door na een vrije trap met een geweldige reflex diezelfde Andone alle glorie te ontnemen. Real wankelde en een nieuwe tegengoal dreigde, maar Courtois stopte na een dik half uur ook een schot van Belhanda van dichtbij. Als voetbal een jurysport zou zijn, verdiende Courtois een 10 op 10 voor de rust, want ook op hoge ballen en in het uitvoetballen was hij foutloos’, klinkt het.