Felle tegenstand voor BeNeLiga: 'Nederlandse top moet zich op Eredivisie richten'

Felle tegenstand voor BeNeLiga: 'Nederlandse top moet zich op Eredivisie richten'

Gepubliceerd: woensdag 23 oktober 2019 om 13:13wo 23-10-2019 om 13:13

Bij Sparta is met afkeuring gereageerd op de berichtgeving rondom een eventuele BeNeLiga. Bij monde van algemeen directeur Manfred Laros stellen de Rotterdammers dat de Nederlandse topclubs zich moeten richten op de Eredivisie.

Dinsdag kwam naar buiten dat Bart Verhaeghe, voorzitter van Club Brugge, een nieuwe competitie met Nederlandse en Belgische clubs binnen drie jaar opgestart ziet worden. "Mijn mening is dat de top in Nederland zich moet richten op de eredivisie en niet op het buitenland", reageert Laros op die berichten tegenover RTV Rijnmond.

Dat de BeNeLiga een actuele kwestie is, was Laros al bekend. "Dat weet iedereen binnen de eredivisie. Het speelt al een tijdje, maar ik heb nog geen concreet plan gezien. Op dit moment is het één persoon in België die dit roept. Dat is niet handig."

De besprekingen met de clubs in België gaan aan Sparta voorbij. "Je kunt niet met alle clubs om de tafel zitten, dus dat begrijpen we. En dat ze het willen onderzoeken snap ik ook, maar ik denk dat eruit zal komen dat de focus op de eredivisie blijft. Daar valt ook nog veel winst te behalen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws