LIVE: Genk op weg naar nederlaag, vier doelpunten voor Liverpool

LIVE: Genk op weg naar nederlaag, vier doelpunten voor Liverpool

23-10-2019 11:30 Laatste update: 22:48
32

Woensdagavond om 21 uur ontvangt KRC Genk met Liverpool FC de winnaar van de vorige editie van de Champions League. Bij VoetbalPrimeur.be blijft u op de hoogte van alle belangrijke fases.

Mo Salah heeft last van de enkel en is twijfelachtig, maar reisde toch mee af naar Genk. Bovendien moet Liverpool ook Trent Alexander-Arnold (virus) en Joel Matip (knie) missen voor de wedstrijd in Genk. Jürgen Klopp zal dus twee andere verdedigers tegen Genk moeten opstellen.

Xherdan Shaqiri heeft opnieuw last van de kuit en werkt in Zwitserland aan zijn herstel. Mogelijk verschijnt Divock Origi aan de aftrap, maar dat hangt wellicht af van de fitheid van Salah.

Voor Joseph Paintsil is er geen plaats in de selectie van Felice Mazzu. Genk kan wel rekenen op Aly Samatta. De Tanzaniaanse spits wil een onvergetelijke indruk nalaten op Virgil van Dijk. Misschien zijn er wel mogelijkheden voor Genk, want Liverpool mist belangrijke pionnen in de defensie.

In elk geval wacht een aartsmoeilijke opdracht voor Genk. Punten sprokkelen tegen de ongeslagen leider van de Premier League is zeker geen sinecure. Liverpool is na acht overwinningen in negen speeldagen nog ongeslagen in eigen land. Afgelopen weekend verloor de club voor het eerst punten in de Engelse competitie, na een gelijkspel (1-1) op het veld van Manchester United.

Opstellingen
Genk: Coucke, Maehle, Lucumi, Cuesta, Uronen, Berge, Heynen, Ito, Bongonda, Samatta, Onuachu
Liverpool: Alisson, Milner, Lovren, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Oxlade-Chamberlain, Keïta, Mané, Firmino, Salah