L'Equipe sabelt Club Brugge neer met rapportcijfers: een 2 voor De Ketelaere

L'Equipe sabelt Club Brugge neer met rapportcijfers: een 2 voor De Ketelaere

23-10-2019 10:40
62

Een 0-5 nederlaag levert doorgaans zeer slechte rapportcijfers op. De Franse sportkrant L'Equipe maakt geen uitzondering na de pandoering van Club Brugge en smijt met zware onvoldoendes.

De complete defensie - inclusief de vijf keer geklopte Simon Mignolet - scoort gemiddeld een 3 op 10. Mignolet krijgt een 4, maar L'Equipe sabelt de verdedigers harder neer. Clinton Mata kon er volgens de rapporteur helemaal niks van: 2 op 10. Eduard Sobol, Brandon Mechele en Simon Deli doen met een puntje hoger nauwelijks beter.

Vervolgens velt het dagblad een even streng oordeel over het middenveld van Blauw-Zwart. Waar de verrassende CL-debutant Charles De Ketelaere nog complimenten kreeg van Marc Degryse, konden onze zuiderburen getuige de 2 op 10 niks positiefs ontdekken bij de 18-jarige De Ketelaere. Bij Mats Rits (3), Hans Vanaken (3) en Krepin Diatta (4) overigens evenmin.

Club Brugge kreeg in 90 minuten dan geen poging tussen de palen, Emmanuel Dennis is met een 5 op 10 wel de beste leerling van de klas. Percy Tau sluit met een 4 de rij.