'Duits lerende Mourinho kandidaat om stokje over te nemen van Favre'

'Duits lerende Mourinho kandidaat om stokje over te nemen van Favre'

23-10-2019 10:07
4

José Mourinho is in beeld bij Borussia Dortmund als opvolger van Lucien Favre. Dat melden diverse Duitse media, waaronder BILD. De Bundesliga-topclub denkt daarnaast aan Ralf Rangnick.

Volgens BILD heeft Mourinho geregeld contact met Dortmund-directeur Michael Zorc. De flamboyante Portugese oefenmeester vertelde afgelopen zomer al dat hij bezig is om Duits te leren. "Op dit moment studeer ik Duits. Het is de enige taal die ik nog miste, ik spreek ook Engels, Spaans, Portugees, Frans en Italiaans", zei hij tegen La Gazzetta dello Sport

Zijn salaris vormt mogelijk wel een struikelblok. The Special One verdiende bij zijn laatste club Manchester United naar verluidt zo'n zeventien miljoen euro. Bovendien kan Dortmund wel eens concurrentie krijgen van Real Madrid, waar de naam van Mourinho regelmatig valt als mogelijke opvolger van Zinedine Zidane.

Om die reden hebben Die Schwarzgelben ook het oog laten vallen op Rangnick, die momenteel head of sport and development soccer is binnen het Red Bull-consortium. De voormalig trainer van RB Leipzig en Hoffenheim staat echter niet alleen in het Signal Iduna Park op het lijstje. Ook Bayern München, dat nog niet overtuigd is van Niko Kovac, en United, waar Ole Gunnar Solskjaer moeizaam presteert, denken aan Rangnick.