Breaking news

Stunttransfer in de maak? ‘Twee Belgische clubs willen Vertonghen binnenhalen'

Alderweireld zou niet nogmaals voor Ajax kiezen: 'Voelde me jarenlang verloren'

Alderweireld zou niet nogmaals voor Ajax kiezen: 'Voelde me jarenlang verloren'

Gepubliceerd: woensdag 23 oktober 2019 om 09:00wo 23-10-2019 om 09:00

Toby Alderweireld geeft toe dat hij het in zijn eerste jaren bij Ajax erg moeilijk heeft gehad. Hij had heimwee en geeft aan dat hij met de kennis van nu niet naar Ajax was gegaan, mocht hij opnieuw kunnen beslissen.

Voor bijna iedere speler van vijftien jaar zou het een droom zijn om voor Ajax te spelen en dat was niet anders voor Alderweireld. "Zo ben ik er zelf ook ingestapt: waw, ik voetbal bij Ajax! Tot je als vijftienjarige alleen de trein naar Amsterdam op stapt, en beseft hoe je leven er voortaan uitziet. Ik was daar niet op voorbereid. (...) Heel mijn lijf zei toen: ik wil dit niet. Dit is te veel voor mij. Laat me alsjeblieft naar huis gaan", aldus de Belg in een interview met Knack.

"Dat gevoel van ontreddering, ik wens het mijn ergste vijand niet toe", vervolgt Alderweireld. "Ik draag dat nog altijd mee. Ik voelde me verloren in Amsterdam, jarenlang. Het milderde, maar ging nooit over. Als een duiveltje dat op mijn schouder bleef zitten."

Alderweireld geeft aan dat hij - mocht hij de beslissing opnieuw nemen - hij niet naar Ajax was gegaan op vijftienjarige leeftijd. "Ajax niet, toch niet op die leeftijd. Het is een fantastische club, begrijp me alsjeblieft niet verkeerd, maar ik was er te jong en te weinig zelfstandig voor. En ik durf denken dat ik via een andere route ook wel aan de top zou zijn geraakt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws