Bölöni schuift zijn favoriete speelstijl naar voren: “Ben ik een grote fan van

Bölöni schuift zijn favoriete speelstijl naar voren: “Ben ik een grote fan van"

Gepubliceerd: woensdag 23 oktober 2019 om 08:13wo 23-10-2019 om 08:13

Laszlo Bölöni wordt soms verweten bij Royal Antwerp Football Club oorlogvoetbal op de mat te brengen. Tegenover Sport/Voetbalmagazine geeft de Roemeen zijn favoriete speelstijl aan.

“Ik ben een grote fan van in twee tijden spelen”, begint Bölöni. “Dat is heel moeilijk want het vraagt intelligente voetballers. Versta me goed: ik heb het over twee baltoetsen, maar ik sluit daarbij de schoonheid en de efficiëntie van geslaagde dribbels niet uit en lange ballen evenmin.”

“Ik hou van het voetbal waarmee we uitblonken toen ik bij Steaua Boekarest speelde”, gaat Bölöni verder. “We speelden in twee tijden en domineerden in Europa. Op drie jaar tijd speelden we twee Europese finales. Het was een beetje zoals Barça nu. Die ploeg beschikt bovendien over ene Lionel Messi om het verschil te maken.”

Dat soort speelstijl kan echter enkel worden gebracht met veel topspelers, vindt Bölöni. “Onze passing was snel omdat we in staat waren om sneller te denken dan de anderen. Om dat voetbal te brengen - ik herhaal het - moet je het spelerspotentieel bezitten.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws