Buitenlandse media: ‘Chapeau dat Club Brugge niet enkel verdedigend dacht'

Buitenlandse media: ‘Chapeau dat Club Brugge niet enkel verdedigend dacht'

23-10-2019 07:00
41

Club Brugge kreeg een zware pandoering van Paris Saint-Germain. De Franse kranten zagen de grootmacht in de tweede helft over Blauw-Zwart walsen onder impuls van een geniale Kylian Mbappé.

L’Équipe meldt dat PSG in de eerste helft moeite had om de bal bij te houden. ‘PSG kwam echter nooit in de problemen. De Franse kampioen nam snel de leiding dankzij een prachtige opening van Thiago Silva op Angel Di Maria waarna Mauro Icardi vervolgens afwerkte. Club Brugge gaf veel nog een paar keer veel ruimte weg.’

‘Vervolgens kon Club Brugge toch denken dat ze nog ongeslagen konden blijven dit seizoen. Die illusies werden echter snel ontnomen door de invalbeurt van Kylian Mbappé. De spits scoorde, gaf een assist aan Icardi en vervolledigde een hattrick door twee assists van Di Maria. PSG staat zo stevig aan kop in de groep.’

BBC zag ook een weergaloze Mbappé. ‘De Franse aanvaller wordt de jongste speler die 15 doelpunten in de Champions League weet te scoren met 20 jaar en 306 dagen’, klinkt het. De Britse krant ziet ook een moeilijke terugwedstrijd voor Club Brugge want PSG heeft nog maar één punt nodig om zich zeker te plaatsen voor de volgende ronde.

De Franse media sprak overigens ook over een Club Brugge dat niet alleen wilde verdedigen. ‘Veel respect voor Club Brugge dat ze het hebben geprobeerd. In de laatste dertig meter liep het echter telkens mis. Met meer nauwkeurigheid zou de Belgische club minstens één doelpunt hebben gescoord’, klinkt het.