Club Brugge afgemaakt in de grote Mbappé invallersshow

Club Brugge afgemaakt in de grote Mbappé invallersshow

Gepubliceerd: dinsdag 22 oktober 2019 om 22:47di 22-10-2019 om 22:47

Club Brugge heeft dinsdag haar eerste nederlaag van het seizoen geleden. Tegen PSG kreeg het in de Champions League een 0-5 nederlaag om de oren. Invaller Kylian Mbappé maakte Club Brugge na de pauze volledig af.

Vooraf was dé vraag bij Club Brugge: wie vervangt Vormer? Clement koos voor de achttienjarige De Ketelaere om de schorsing van de ervaren middenvelder op te vangen. Verder koos Clement voor de verwachte namen. Tau keerde bij Club Brugge dus in de ploeg. Bij PSG mocht Meunier beginnen in zijn Jan Breydel.

Zoals verwacht begon Mbappé in Brugge op de bank. Neymar was er door een blessure dan weer niet bij. Toch kon PSG nog geweldig aanvallend talent opstellen met Di Maria en Icardi. Die twee zorgden al vroeg voor de 0-1. Na een geweldige opening van Thiago Silva dook Di Maria op in de rug van Sobol. Daarna bediende hij Icardi, die simpel de 0-1 op het bord kon zetten.

De krachtsverhoudingen waren meteen duidelijk en zouden doorheen de match niet meer veranderen. Club Brugge kon de glansprestaties tegen Galatasaray en Real Madrid niet meer herhalen. Blauw-Zwart had eigenlijk het geluk dat PSG lang niet wilde doordrukken. De Franse landskampioen was al tevreden met de 0-1 ruststand. Die kwam op geen enkel moment in gevaar. Tau, Dennis en Diatta waren volledig onzichtbaar.

In het begin van de tweede helft liet PSG Club Brugge vijf minuten razen. Daarna bracht Tuchel Mbappé in het spel en voor Club Brugge betekende dat de doodsteek. Op zijn eentje rolde Mbappé Blauw-Zwart volledig op. Eerst zorgde hij voor de 0-2 nadat Mignolet een voorzet onvoldoende kon weg boksen. Daarna gaf hij na balverlies van Mata de volgende goal af aan Di Maria.

De 0-4 zette Mbappe zelf op het bord na een knappe solo. Ook de forfaitcijfers kwamen door Mbappé op het bord. Na een geweldige steekpass van Di Maria maakte de invaller zijn hattrick compleet.

In het slot van de partij viel Meunier nog geblesseerd uit. De Rode Duivel verliet onder applaus het veld. Voor PSG was dat het enige smetje op de match. In de andere partij van groep A won Real Madrid met 0-1 van Galatasaray. In de stand springt Real Madrid over Club Brugge. Op de volgende speeldag kan PSG zich al kwalificeren voor de volgende ronde.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws