De Ketelaere derde jongste Club-debutant in CL, Tielemans blijft de allerjongste

De Ketelaere derde jongste Club-debutant in CL, Tielemans blijft de allerjongste

22-10-2019 21:53 Laatste update: 22:19
3

Philippe Clement pakte dinsdagavond uit met een grote verrassing voor het Champions League-duel tussen Club Brugge en Paris Saint-Germain. De trainer van Blauw-Zwart koos voor de jonge Charles De Ketelaere als vervanger van de geschorste Ruud Vormer. De youngster komt daardoor in de geschiedenisboeken van Club.

De Ketelaere is immers de derde jongste Belgische debutant in de Champions League van Blauw-Zwart. De blonde middenvelder is 18 jaar, 7 maanden en 13 dagen oud. Slechts twee Belgische spelers van de Bruggelingen doen beter: Cyril Ngonge tegen Atlético Madrid (18 jaar, 6 maanden 15 dagen) en Loïs Openda tegen Borussia Dortmund (18 jaar, 7 maanden en 2 dagen).

De jongste Belg in de Champions League blijft evenwel Youri Tielemans. Hij was amper 16 jaar, 4 maanden en 25 dagen oud toen hij voor RSC Anderlecht zijn debuut maakte op het kampioenenbal tegen Olympiakos. Anthony Vanden Borre staat op de tweede plaats en doet bijna evengoed. De rechtsachter was 16 jaar, 10 maanden en 21 dagen toen hij debuteerde tegen Valencia. Op de derde plaats staat Anthony Limbombe, die bij Genk zijn eerste Champions League-minuten speelde tegen Chelsea.