'Bro, pas als ik 15 jaar lang 50 keer scoor, kun je over Ronaldo en Messi praten'

'Bro, pas als ik 15 jaar lang 50 keer scoor, kun je over Ronaldo en Messi praten'

22-10-2019 19:26
5

Raheem Sterling behoort tot de genomineerden voor de Ballon d'Or van 2019, maar rekent zich absoluut niet rijk. De vleugelaanvaller van Manchester City kent zijn plek, aangezien ook Lionel Messi en Cristiano Ronaldo genomineerd zijn.

Sterling wil zichzelf niet vergelijken met de twee grote favorieten, vertelt hij in een uitgebreid interview met FourFourTwo. "Bro, als het me lukt om de komende vijftien jaar elk seizoen vijftig, zestig keer te scoren, dan kun je daarover beginnen. Nu wil ik niets horen over een vergelijking met Messi of Ronaldo."

De 24-jarige Engelsman steekt zijn bewondering voor de 32-jarige Argentijn en de 34-jarige Portugees niet onder stoelen of banken. "Vijftien jaar achter elkaar veertig, vijftig en soms zelfs zestig goals... Dat is ongekend! Ik weet echt wel wat ik kan, maar deze twee mannen houden het al jarenlang achter elkaar vol."

Organisator France Football maakte maandag de dertig genomineerden voor de Ballon d'Or-bekend. Naast Messi, Ronaldo en Sterling zijn onder meer vijf Nederlanders genomineerd: Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Donny van de Beek. Ook Ajax-captain Dusan Tadic heeft de prestigieuze shortlist gehaald.