Scheidsrechtersbaas Elleray weer ter sprake: “Vraag me af wat de meerwaarde is”

Scheidsrechtersbaas Elleray weer ter sprake: “Vraag me af wat de meerwaarde is”

Gepubliceerd: dinsdag 22 oktober 2019 om 13:46di 22-10-2019 om 13:46

Ook tijdens Extra Time kwam scheidsrechtersbaas David Elleray weer ter sprake. Peter Vandenbempt liet zich uit over het contract van Elleray terwijl Arnar Vidarsson niet enthousiast was.

Naar verluidt zou Elleray zo’n 300.000 euro verdienen. De Brit ontkende dat echter. "Dat bedrag van 300.000 euro is ons verteld. Dat komt uit de voetbalbond en uit de Pro League. Maandag heeft een hooggeplaatste bij de bond mij gebeld en me uitgenodigd om het contract te komen inkijken.”

Vandenbempt zal duidelijkheid scheppen, maar hij zal niet in detail treden. “Dan kan ik met mijn eigen ogen vaststellen dat het niet klopt. Ik zal op die uitnodiging ingaan. "Ik heb gezegd dat ik niet zal vertellen hoeveel het dan wel is”, wordt de commentator geciteerd door Sporza.

Vidarsson stelt zich daarentegen vragen bij de aanstelling van Elleray. "Ik vraag me af wat de meerwaarde is van zo iemand uit het buitenland te halen. Hoe lang is het geleden dat hij gefloten heeft? Tien jaar? Hij heeft ook nooit gefloten met de VAR."

"Neen, maar hij heeft natuurlijk wel expertise die wij misschien wel missen”, antwoordt Vandenbempt. “Dat is ook het probleem binnen de scheidsrechterswereld. Je hebt duidelijk twee kampen en voor buitenstaanders is het wel een beetje een probleem om te zien wat er precies aan de hand is."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws