Degryse blikt vooruit op Europa League-clash: KAA Gent maakt serieuze kans

Degryse blikt vooruit op Europa League-clash: "KAA Gent maakt serieuze kans"

22-10-2019 12:00
3

KAA Gent steunt de laatste maanden op een ijzeren thuisreputatie. Is Wolfsburg donderdag het volgende slachtoffer? Volgens Marc Degryse is dat zeker mogelijk.

"AA Gent geef ik van de drie Belgische clubs het meeste kans om de drie punten thuis te houden", vertelt hij in Het Laatste Nieuws. "Het heeft in de Ghelamco Arena elf keer op rij gewonnen, Thorup hamert er ook voortdurend op dat Gent van zijn eigen stadion een fort wil maken."

"Die thuisreputatie zal donderdag wel serieus getest worden, want Wolfsburg heeft nog niet één keer verloren in de Bundesliga. Maar Liverpool en PSG zijn wel nog van een ander kaliber dan Wolfsburg. Van die eerste twee kan je zo de namen opnoemen, voor de elf van Wolfsburg moet je toch al wat gaan opzoeken."

Volgens Degryse hoeft KAA Gent zeker niet te vrezen. "Je staat natuurlijk niet zomaar op een gedeelde eerste plaats in de Bundesliga, maar ik geef AA Gent toch een serieuze kans op een overwinning. De Buffalo's beginnen aan de match met 4 op 6, als ze donderdag de punten thuis kunnen houden, zetten ze al een grote stap om te overwinteren in de Europa League."