Hoe Trebel mee de ondergang van Kompany inluidde: 'Insiders vinden dat vreemd'

Hoe Trebel mee de ondergang van Kompany inluidde: 'Insiders vinden dat vreemd'

Gepubliceerd: dinsdag 22 oktober 2019 om 09:17di 22-10-2019 om 09:17

Frank Vercauteren heeft zijn eerste opdracht sinds zijn terugkeer naar RSC Anderlecht met glans volbracht: tegen Sint-Truiden wonnen zijn troepen met 4-1. Opvallendste ingreep van Vercauteren was de inbreng van Adrien Trebel, die onder Vincent Kompany nog vakkundig genegeerd werd. Een symbolische verandering.

Volgens Het Laatste Nieuws toont de heropwaardering van Trebel aan dat Kompany geen tactische invloed meer heeft. 'De algemene perceptie is dat Trebel voorheen niet mocht spelen van het bestuur, omwille van zijn hoge brutoloon (goed voor drie miljoen euro) of zijn nauwe band met de controversiële makelaar Bayat. Dat was niet zo - Kompany vond Trebel 'gewoon' niet sterk genoeg', schrijft de krant. 'Vandaar ook dat hij na Club zelfs de bank niet meer haalde.'

'In die tijd was Kompany's mening nog voldoende om wekelijks op de tribune te belanden. Da's sinds de komst van Vercauteren voorbij. Híj bepaalt wie speelt. De basisplaats van Trebel tegen STVV, met staande ovatie van de fans, zette andermaal in de verf: de trainer Kompany is dood. Wat rest is de speler(-manager?)', is HLN hard.

'Insiders vinden het vreemd dat Kompany Trebel maandenlang negeerde. Per slot van rekening wás de Franse middenvelder er wel, dus kon Anderlecht hem maar beter gebruiken. Zeker omdat Peter Zulj schromelijk tekortschoot als defensieve middenvelder. En Trebel de grinta, het recuperatievermogen en de voeten - dat laatste tot op zekere hoogte - bezit om het team te helpen', besluit HLN.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Heeft Kompany nog inspraak in de tactiek van Anderlecht?

(618 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws