To Balanta or not to Balanta: 'Clement wil vasthouden aan succesformule'

To Balanta or not to Balanta: 'Clement wil vasthouden aan succesformule'

Gepubliceerd: dinsdag 22 oktober 2019 om 09:01di 22-10-2019 om 09:01

Laatste update: dinsdag 22 oktober 2019 om 12:20di 22-10-2019 om 12:20

In de laatste rechte lijn richting het Champions League-duel met Paris Saint-Germain lijkt dé hamvraag bij Club Brugge te zijn: geraakt Eder Balanta volledig wedstrijdfit of niet? De zomeraanwinst zou de geschorste Ruud Vormer moeten vervangen.

De aanvoerder van Club ging tegen Real Madrid (2-2) zijn boekje te buiten ten opzichte van de scheidsrechter, wat hem een schorsing opleverde. Philippe Clement heeft met Balanta in principe een gedegen vervanger achter de hand, maar de Colombiaan ligt al een tijdje in de lappenmand. De medische staf probeert hem klaar te stomen. Volledig groen licht is er voorlopig nog niet.

Hoe dan ook is Clement niet bereid om van zijn succesformule, de 3-5-2, af te stappen, weet Het Laatste Nieuws. Als Balanta de aftrap tegen PSG niet haalt, opteert Clement meer dan waarschijnlijk voor Siebe Schrijvers. Die zou dan de nummer-tien-positie voor zijn rekening kunnen nemen, terwijl Hans Vanaken wat terugzakt om de rol van Vormer over te nemen.

Vermoedelijke opstelling Club Brugge:
Mignolet - Mata, Mechele, Deli - Diatta, Rits, Balanta/Schrijvers, Vanaken, Sobol - Tau, Dennis

Hoe de elf van PSG er zullen uitzien, valt moeilijker te voorspellen. Hoe dan ook zou Club de Franse landskampioen op een slechter moment kunnen treffen, want met onder meer Neymar en Julian Draxler staat er flink wat kwaliteit aan de kant vanwege blessures. Sterren Edinson Cavani en Kylian Mbappé keren dan weer terug uit blessure, maar kunnen nog geen hele wedstrijd aan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MATCHDAY voor Club Brugge en PSG! Maakt Blauw-Zwart een kans tegen de Franse topclub? #ClubBrugge #PSG #PercyTau #Tau #Meunier #ChampionsLeague #UCL

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Voor wie zou jij kiezen om Vormer te vervangen?

Balanta, ook al is die niet volledig fit
35%
Schrijvers
49%
Iemand anders
16%
(111 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws