Opvallend: 'Barça betaalt Atlético 15 miljoen en bedingt eerste optie op vijftal'

Opvallend: 'Barça betaalt Atlético 15 miljoen en bedingt eerste optie op vijftal'

Gepubliceerd: dinsdag 22 oktober 2019 om 08:53di 22-10-2019 om 08:53

FC Barcelona en Atlético Madrid hebben de vrede getekend over de transfer van Antoine Griezmann naar Camp Nou afgelopen zomer. Volgens El Mundo hebben de Catalanen vijftien miljoen euro overgemaakt naar de Spaanse hoofdstad.

De clubs waren het niet eens over de hoogte van de transferclausule in het contract van Griezmann. Die bedroeg 200 miljoen euro, maar daalde per 1 juli naar 120 miljoen. Barça profiteerde, maar Atlético meende recht te hebben op het volledige bedrag aangezien de Spaanse kampioen de Fransman al in maart zou hebben benaderd.

De Spaanse voetbalbond RFEF erkende dat Barça fout zat, maar deed de zaak af met een 'symbolische' boete van driehonderd euro. Beide partijen sluiten nu alsnog de vrede. De Catalanen maken vijftien miljoen over en in ruil zal Atlético een aantal e-mails tussen Griezmann en zijn belangenbehartigers geheim houden. Die zouden bewijzen dat Barcelona 'illegaal' met de aanvaller onderhandelde.

Barça bedingt eerste optie op Atlético-spelers
Naast het 'vredesakkoord' sloten Los Rojiblancos en de Blaugranas nog een andere opvallende deal, weet de Spaanse krant. Barça heeft een eerste optie op vijf Atlético-spelers bedongen, van wie de namen van Saúl Ñíguez en José Giménez het meest in het oog springen. Het geeft Barcelona de kans om elk bod op het vijftal te evenaren.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws