Zenden over tijd met Lampard: 'Dronk geen alcohol, dan ben je minder populair'

Zenden over tijd met Lampard: 'Dronk geen alcohol, dan ben je minder populair'

Gepubliceerd: dinsdag 22 oktober 2019 om 08:07di 22-10-2019 om 08:07

Ajax neemt het woensdagavond op tegen het Chelsea van Frank Lampard. De coach kwam aan het begin van dit seizoen aan het roer bij de Londense club en dat verbaasde oud-ploeggenoot Boudewijn Zenden.

"Bij Derby County heeft hij het voortreffelijk gedaan en bij Chelsea is hij redelijk tot goed begonnen. Frank is samen met Terry Mister Chelsea, maar het verbaasde me wel dat hij al zo snel terugkwam als manager", aldus Zenden in gesprek met De Telegraaf. "Maar Ajax moet aan de bak, want Chelsea zit nog in een vrij positieve flow. Maar laten we eerlijk zijn: het is niet meer het Chelsea van een aantal jaren geleden."

Zenden speelde bij Chelsea samen met Lampard en zag de hoe de Engelsman het team vaak op sleeptouw nam. "Ik denk dat hij deels een geboren leider is. Maar er is ook een stukje leiderschap gegroeid. Vanaf het middenveld leerde hij de boel te dirigeren. Hij had een enorme drive om het goed te doen en een honger naar prijzen en doelpunten."

In de beginfase van Zenden bij de club uit Londen zag hij Lampard vooral met zijn landgenoten optrekken. "Hij was veel samen met zijn huidige assistent Jody Morris en met Terry. We gingen met de hele selectie wel de stad in of samen wat eten. Maar ik dronk en drink geen alcohol, dus dan ben je iets minder populair bij de Engelsen", sluit Zenden lachend af.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws