Dennis geeft reden voor verlengd verblijf Club Brugge: “Mijn makelaar was kwaad”

Dennis geeft reden voor verlengd verblijf Club Brugge: “Mijn makelaar was kwaad”

Gepubliceerd: dinsdag 22 oktober 2019 om 07:14di 22-10-2019 om 07:14

Emmanuel Dennis kon afgelopen zomer onder andere naar Sheffield United en AS Monaco. De buitenspeler verlengde begin september echter tot 2022 bij Club Brugge.

Tegenover Het Laatste Nieuws geeft Dennis toe dat hij van gedachten is veranderd door Philippe Clement. "I like this coach. Het is geen verwijt of een gebrek aan respect, maar normaal kijk ik niet naar de Belgische competitie. Genk was vorig seizoen de uitzondering. Ik genoot van hun wedstrijden, van hun manier van voetballen, van hoe de coach steeds positief bleef - zelfs bij een achterstand. 'Dat is de coach die ik wil', dacht ik bij mezelf. Want veelal won Genk ook."

Dennis verlengde uiteindelijk zijn contract. “Toen hij me op zijn eerste dag zag - ik zat bij de dokter - zei hij: 'We gaan dit jaar kampioen worden, hé. Mét jou!' Ik antwoordde: 'Ja... Maybe...' (proest het uit) Ik zat met een transfer in mijn hoofd en hij begon over zijn plannen met mij! Maar Clement heeft me al die weken laten voelen dat hij wou dat ik bleef.”

De makelaar van Dennis kon daar niet mee lachen. “'Ik hou van deze coach, al van in zijn periode bij Genk. En ik denk dat hij me beter gaat maken, zoals hij met Samatta deed', liet ik mijn toenmalige makelaar weten. Hij werd kwaad. 'Ik heb wel al met verschillende ploegen gesproken, hé!' Eén stuurde eind augustus zelfs een contract door. Vandaar dat Clement me tegen LASK op de bank zette - hij wilde niet voor verrassingen komen te staan. Nochtans: ik had mijn keuze al gemaakt. Ik wil genieten. Waar en voor hoeveel geld is bijzaak."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Een goede keuze van Dennis?

(345 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws