Bestuur van KV Oostende stelt fans gerust: Er is geen cashflow-probleem

Bestuur van KV Oostende stelt fans gerust: "Er is geen cashflow-probleem"

Gepubliceerd: dinsdag 22 oktober 2019 om 07:00di 22-10-2019 om 07:00

Laatste update: donderdag 24 oktober 2019 om 15:22do 24-10-2019 om 15:22

KV Oostende zou weer twee miljoen euro nodig hebben om een nieuwe licentie te behalen, dat meldt Het Nieuwsblad. De kustclub én stad Oostende zouden daarbij ook de hulp van RSC Anderlecht-voorzitter Marc Coucke vragen.

Het noodlijdende KV Oostende betaalt nog steeds huur aan Coucke voor het stadion. 'Het stadsbestuur schrijft een brief naar Marc Coucke. De kustclub betaalt voor zijn stadion nog elk jaar 1,2 miljoen euro huur aan de ex-voorzitter en de stad vraagt nu een soepeler regeling om de toekomst van KVO niet in het gedrang te brengen', klinkt het.

Coucke verbeterde het stadion indertijd. 'Toen Coucke in 2017 Oostende ruilde voor Anderlecht en de kustclub verliet, werd de huurprijs wel verhoogd naar zo'n 1,2 miljoen euro per jaar. Alleen zo kon Oostende verkocht worden aan de prijs die alle partijen voor ogen hadden. Helaas is KVO door die huur en schulden uit het verleden nu wel in een precaire financiële situatie verzeild geraakt.'

Nu wil KVO de hulp van Coucke inroepen. "De situatie van KV Oostende is momenteel niet oké", bevestigt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). "Het stadion hangt als een zwaard van Damocles boven de club. Als KVO niet meer zou kunnen voetballen (in het geval het in maart geen licentie zou krijgen, red.), vervalt ook de erfpachtovereenkomst en dat is voor niemand een oplossing."

Update: KV Oostende heeft haar supporters een actuele stand van zaken gegeven inzake de financiële situatie van de club. "Er is op dit moment geen cashflow-probleem, alle lonen worden correct betaald. Van een faillissement is er nu dan ook geen sprake", stelt voorzitter Frank Dierckens de fans gerust via de webstek van KVO.

Volgens Dierckens zijn de problemen echter nog niet verdwenen. "Wij werken hard verder aan constructieve oplossingen. Van zodra wij meer nieuws hebben, zullen we dat ook ten gepaste tijde communiceren, maar nu werken we in alle sereniteit verder zodat we in het voorjaar onze licentie kunnen behalen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet Coucke KVO helpen?

(2699 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws