Bayat over kritiek: Ik heb mijn kwaliteiten bewezen

Bayat over kritiek: "Ik heb mijn kwaliteiten bewezen"

Gepubliceerd: maandag 21 oktober 2019 om 23:53ma 21-10-2019 om 23:53

Mehdi Bayat is niet alleen de voorzitter van Sporting Charleroi. Hij gaat ook door het leven als bondsvoorzitter. Daar krijgt hij heel wat kritiek op. Bij La Tribune reageerde Bayat nu op de negatieve klanken.

Volgens Bayat is er geen probleem om voorzitter te zijn van een club en de bond. "Iedereen heeft het over een belangenconflict. Niemand vraagt zich echter af hoe ik op die stoel kwam. Ik bewees mijn kwaliteiten. Dat ik deed ik eerst bij Charleroi en daarna bij de Pro League."

"Toen de bond ziek was, kwam ik. Het ging verschrikkelijk slecht met de financiële situatie. Samen met Bart Verhaeghe en Gérard Linard hebben wij gevochten om elk departement onafhankelijk van elkaar te laten werken. Wij hebben de bond geprofessionaliseerd."

Van het trio Bayat, Verhaeghe en Linard heeft die eerste nu de hoogste functie. "Vertrouwen is belangrijk. Ik ben hier, want de anderen stemden op mij. Mijn mandaat loopt nog twee jaar. Of ik daarna blijf? Als er een betere kandidaat is, ben ik de eerste om hem te steunen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws