Vercauteren drukt direct zijn stempel: Nog weinig gezien bij Anderlecht

Vercauteren drukt direct zijn stempel: "Nog weinig gezien bij Anderlecht"

21-10-2019 18:45
18

Peter Vandenbempt zag tijdens Anderlecht - Sint-Truiden (4-0) direct de hand van Franky Vercauteren terug. Zoals verwacht brengt Vercauteren naast een hoop ervaring ook realisme met zich mee.

"Er werd in de goeie periode van Anderlecht veel directer en verticaler gespeeld en heel snel gecounterd, zoals bij de derde en vierde goal. Dat hadden we nog weinig gezien van Anderlecht dit seizoen", merkt Peter Vandenbempt op in zijn wekelijkse blik voor Sporza.

Vandenbempt zag Vercauteren ook direct ingrijpen toen Anderlecht de greep wat leek kwijt te raken. "In de mindere periode voor de rust zagen we dan wel weer dat te trage tempo, te veel ballen breed en achteruit. In de moeilijke periode in de 2e helft was er ineens wat paniek. En kijk wat Vercauteren dan doet: hij voert gewoon een defensieve wissel door. Hij brengt Kayembe erin, dat heet realisme."

Onder Vercauteren is balbezit tevens minder heilig verklaard. "Het balbezit zakte ook naar ergens in de buurt van 50 procent. Dat was altijd in veel wedstrijden rond de 60 of meer, maar Anderlecht deed daar niet veel mee. Frank Vercauteren hoeft de bal niet, als er niets mee gebeurt", besluit de man van de radio.