Zulte Waregem spuwt gal richting stadionomroeper van Kortrijk: 'Betreurenswaardig'

Zulte Waregem spuwt gal richting stadionomroeper van Kortrijk: 'Betreurenswaardig'

Gepubliceerd: maandag 21 oktober 2019 om 17:50ma 21-10-2019 om 17:50

KV Kortrijk en Zulte Waregem werkten zaterdag een intense Zuid-West-Vlaamse derby af. Na negentig minuten gaf het scorebord 2-0 weer, waardoor KVK zich voor de zesde keer op rij de sterkste van de burenstrijd mag noemen. Die recordzege zette de stadionomroeper aan tot enkele uitspraken die niet erg gewaardeerd worden in Waregem.

De speaker in het Guldensporenstadion liet zich in de slotfase van het duel, toen het duidelijk was dat de 2-0 de eindstand zou worden, betrappen op een grapje. 'Alvast een Sinterklaastip, het nieuwe gezelschapspel: zes op een rij', klonk het. De supporters van KVK konden daar smakelijk om lachen, maar bij de rivaal is die uitspraak blijkbaar in het verkeerde keelgat geschoten.

Zulte Waregem reageert maandag met een officieel bericht op de eigen website. 'Uit respect voor onze trouwe fans wensen we te reageren op de betreurenswaardige actie van de Kortrijkse stadionspeaker tijdens de derby van afgelopen zaterdag. Essevee is fier op zijn supporters!', staat er te lezen. 'Wekelijks kunnen onze spelers rekenen op hun onvoorwaardelijke steun.'

Goede voorbeeld niet gevolgd
'Voorafgaand aan de derby onderstreepten beide clubs het belang van sfeerbeleving en veiligheid in het stadion. Essevee wil zijn supporters oprecht bedanken voor hun correcte houding en positieve steun voor, tijdens en na de derby - ondanks de mindere prestatie tussen de lijnen van het team. De Zuid-West-Vlaamse derby - overigens verdiend gewonnen door KVK - werd afgewerkt in uiterst sportieve omstandigheden. Een voorbeeld in de Jupiler Pro League', klinkt het lovend.

'Tot minuut 90 ... Wanneer de stadionspeaker van KV Kortrijk het nodig achtte ongepast en op onprofessionele wijze de tegenpartij en zijn supporters uit te dagen. Dit voorval werd door de match delegate van de KBVB gerapporteerd. SV Zulte Waregem keurt elke vorm van uitdagend gedrag af en rekent op eenieders gezond verstand', besluit Zulte Waregem scherp.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Wat vind je van de reactie van Zulte Waregem?

(330 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws