Origi kijkt uit naar weerzien met Racing Genk: Had er zo veel plezier

Origi kijkt uit naar weerzien met Racing Genk: "Had er zo veel plezier"

21-10-2019 16:00 Laatste update: 16:02
6

Racing Genk - Liverpool is voor Divock Origi wel een heel speciaal affiche. Origi speelde vijf jaar in de jeugdopleiding van Genk, terwijl vader Mike al drie seizoenen was uitgekomen voor de Limburgers. Origi kijkt uit naar het weerzien.

Origi was van zijn tiende tot en met zijn vijftiende actief in de jeugdacademie van Genk. De 24-jarige aanvaller van Liverpool heeft enkel fijne herinneringen aan die tijd. "Ik ben opgeleid door Genk. Het voetbal was zeer technisch en aanvallend. Voor mij heeft Genk de beste jeugdopleiding in België", getuigt hij op de website van Genk.

"Ik heb altijd een goede relatie met de club gehad. Ik had toptrainers, een topleiding en zo veel plezier in het spel. Er werd veel van ons geëist. Ik vond gewoon dat ik er op de perfecte plaats zat." Genk en de familie Origi was simpelweg een perfecte match. "Een van de speciale dingen aan KRC Genk is dat het een familieclub is. De mensen en fans kennen er elkaar, dat is heel mooi."

Tot slot sluit de Rode Duivel niet uit dat hij op hogere leeftijd nog eens voor Genk wil spelen. "Je weet nooit in voetbal. Genk is altijd mijn favoriete club geweest in België. Ik ben er supporter van geweest, mijn vader heeft er ook gespeeld. Er ziet iets meer achter. We zien wel binnen tien jaar. Waarom niet?", houdt Origi de deur open.