Vandenbempt ziet weer gepruts in VAR-busje: Wie is daar verantwoordelijk voor?

Vandenbempt ziet weer gepruts in VAR-busje: "Wie is daar verantwoordelijk voor?"

Gepubliceerd: maandag 21 oktober 2019 om 15:30ma 21-10-2019 om 15:30

Er gaat in de Jupiler Pro League geen speeldag voorbij zonder dat de VAR weer eens in opspraak raakt. Dit keer gingen de videoref de mist in bij KAA Gent - Waasland-Beveren: 2-0.

Gent-verdediger Michael Ngadeu scoorde op zeer fraaie wijze, maar de arbitrage annuleerde zijn goal vanwege buitenspel. Onterecht, zo bleek. Vanuit het VAR-busje was bij de check namelijk de verkeerde lijn getrokken.

Deze blunder brengt ook bij Peter Vandenbempt grote ergernis teweeg. "Ondertussen blijven ze in dat busje ook maar prutsen met die buitenspellijn, zoals zaterdag in Gent. Dat is toch niet meer ernstig te noemen. En dan mag toch de vraag gesteld worden: wie is daar verantwoordelijk voor?", oordeelt Vandenbempt bij Sporza.

Vandenbempt vindt dat de clubs recht hebben op antwoorden en beterschap. "In het voetbal is het zo dat als het team niet functioneert de trainer verantwoordelijk is. En af en toe moet hij ook gaan. Ik denk dat het toch tijd is dat de profclubs stilaan een beetje waar voor hun vele geld mogen vragen."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws