'Bedrijf van vrouw van Mpoku is makelaar van spelers Anderlecht en Club Brugge'

'Bedrijf van vrouw van Mpoku is makelaar van spelers Anderlecht en Club Brugge'

Gepubliceerd: maandag 21 oktober 2019 om 12:30ma 21-10-2019 om 12:30

Laatste update: maandag 21 oktober 2019 om 12:53ma 21-10-2019 om 12:53

Heel wat spelers beslissen om na hun carrière in de voetbalwereld te worden. Sommige spelers worden trainer of scout, anderen worden dan weer makelaar. Ook Paul-José Mpoku lijkt zich te gaan richten op de makelaarswereld. Al begint hij daar wel bijzonder vroeg mee. Peter Vandenbempt stelt zich daar vragen bij.

Zo onthult de radiostem bij Sporza dat de vrouw van Mpoku, Melissa, in november van vorig jaar een makelaarskantoor heeft opgericht: PMK Company. Mpoku is nog geen geregistreerde makelaar, maar heeft volgens Vandenbempt toch al een paar keer gewerkt als een spelersmakelaar.

Anderlecht en Club Brugge
Dat deed hij onder andere bij Anderlecht, toen Mpoku richting de aartsvijand van Standard mee aan tafel ging zitten om de contractverlenging van zijn broer Albert Sambi-Lokonga te bespreken. Officieel niet als zijn makelaar, maar wel als zijn broer.

Daar blijft het ook niet bij. Zo onthult Vandenbempt dat PMK Company ook Loïs Openda van Club Brugge in de portefeuille heeft zitten. "Zondag is het Club Brugge-Standard en krijgen we misschien de lichtjes surrealistische situatie dat een speler tegen zijn makelaar voetbalt", vertelt Vandenbempt.

"Je zou kunnen zeggen: wat vinden ze daarvan bij Standard eigenlijk? Maar ze kunnen daar ook niet uit de lucht vallen. Want de akte voor de oprichting van het kantoor is verleden een notaris in Luik, namelijk de vrouw van Bruno Venanzi, de voorzitter van Standard", geeft de radiostem nog aan. "Voor alle duidelijkheid: dat is allemaal reglementair en wettelijk in orde. Alleen vraag ik mij af: ben ik dan abnormaal als ik dat niet normaal vind", besluit hij.

Poll

Zijn de zorgen van Vandenbempt terecht?

(636 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws