Verheyen geniet van KV Mechelen: Dat zou elke ploeg moeten uitstralen

Verheyen geniet van KV Mechelen: "Dat zou elke ploeg moeten uitstralen"

Gepubliceerd: maandag 21 oktober 2019 om 11:15ma 21-10-2019 om 11:15

KV Mechelen blijft het geweldig doen als promovendus. Een knappe 3-1 overwinning op Royal Antwerp FC bracht Mechelen tot op de vierde plaats in de stand. Gert Verheyen is onder de indruk en steekt de loftrompet.

"De beste ploeg van het weekend was KV Mechelen. Passie, beleving, strijd, energie: dat zijn basisprincipes in voetbal. Dat zou elke ploeg moeten uitstralen. Het lijkt de logica zelve, maar dat is het niet. Hoe vaak hoor je niet dat een trainer klaagt dat een ploeg niet scherp genoeg begon? Niet bij KV Mechelen, dat passie en energie te over heeft", complimenteert Verheyen in Het Nieuwsblad.

Volgens de ex-Rode Duivel maakte die instelling ook het verschil tegen Antwerp. "Tegen AA Gent en Club Brugge was het verschil in kwaliteit te groot. Maar als dat verschil klein is, dan wint het door de teamgeest en de solidariteit. Vooral thuis, met hun publiek, geven de spelers altijd dat extraatje", aldus Verheyen.

Verheyen merkt ook op dat Wouter Vrancken een hecht collectief heeft gecreëerd. "Bij de doelpunten zag je trouwens de hele bank opveren, wat altijd een goeie barometer van de ambiance in de ploeg is."

Play-Off 1?
Hoewel Malinwa sterk meedraait bovenin durft Verheyen nog geen voorspelling over een plaats in Play-Off 1 te doen. "Het wordt moeilijk om één van de topclubs uit de top zes te houden - ook Anderlecht - maar KV Mechelen is the best of the rest. En op die (gedeelde) derde plaats staat het nu verdiend.

Poll

Was KVM de beste ploeg van dit weekend?

(415 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws