Huybrechts reageert op beschuldigingen van seksisme: Te gek voor woorden

Huybrechts reageert op beschuldigingen van seksisme: "Te gek voor woorden"

Gepubliceerd: maandag 21 oktober 2019 om 10:12ma 21-10-2019 om 10:12

Laatste update: maandag 21 oktober 2019 om 15:00ma 21-10-2019 om 15:00

Zeven Vlaamse sportjournalistes getuigden op Studio Brussel over seksisme en grensoverschrijdend gedrag in de sportwereld en in de sportjournalistiek. Na een getuigenis van Inge Van Meensel (VRT) wees Karl Vannieuwkerke met beschuldigende vinger naar Carl Huybrechts.

"Op de VRT was er een man - ik wil hem geen collega noemen - die openlijk zijn haat toonde tegenover vrouwen in de sportjournalistiek", getuigde Sporza-journaliste Inge Van Meensel. "Hij zei dat vrouwen geen goeie sportjournalisten kunnen zijn, want ze kennen nu eenmaal niks van sport. Punt."

Volgens Van Meensel bleef het daar niet bij. "Hij belde naar de bazen dat mijn verslagen niet goed waren en voor zijn programma mocht ik niets maken. 'Geen wijven in mijn show', zei hij dan."

Van Meensel noemde geen namen, maar Vannieuwkerke deed dat wel toen hij als gast het thema besprak met Stijn Vlaeminck. "Zeg jij het of ik? Doe maar. Het was Carl Huybrechts", klonk het in de show. Vannieuwkerke was vervolgens hard voor zijn ex-collega. "Dat soort figuren heeft ons voor heel veel jaren de stempel gegeven dat we een bastion zijn van testosteronmannen die niets anders willen dan dit soort toestanden toejuichen. Het is heel spijtig dat die situatie er geweest is."

Overigens is het niet de eerste keer dat Vannieuwkerke verbaal uithaalt naar Huybrechts.

Update: Carl Huybrechts heeft in de ochtendshow van JOE, gepresenteerd door Sven Ornelis en Anke Buckinx, gereageerd op de beschuldingingen. Huybrechts ontkent de aantijgingen. "Ik heb met heel veel vrouwen gewerkt: met Martine Tanghe, met Catherine Van Eylen ... Je mag hen allemaal vragen hoe dat was. Dit is gewoon te gek voor woorden. Het gaat mij gewoon om kwaliteit. Als de kwaliteit er is, maakt het toch niet uit wie of wat je bent", reageert Huybrechts.

Het voormalige VRT-boegbeeld wilde nog iets kwijt. "Nu wordt er van een wellicht terechte opmerking bijna twintig jaar geleden iets helemaal anders gemaakt. En je moet erbij zeggen dat het flauwekul is, hé!", sloot Huybrechts af.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws