'De smartphone van Mazzu kan Genk-trainer nog boete opleveren'

'De smartphone van Mazzu kan Genk-trainer nog boete opleveren'

Gepubliceerd: maandag 21 oktober 2019 om 09:30ma 21-10-2019 om 09:30

Genk-trainer Felice Mazzu was afgelopen weekend absoluut niet te spreken over de VAR. De trainer haalde na de partij tegen Standard flink uit naar de wedstrijdleiding. Hij hield er zelfs zijn smartphone bij, maar dat kan hem nog een flinke duit kosten.

De Pro League heeft sinds het begin van dit jaar namelijk een commissie in het leven geroepen die moet waken over respect voor de scheidsrechters. Daarin zitten drie mannen: ex-trainer Ariël Jacobs, ex-speler Gonzague Vandooren en ex-scheidsrechter Alexis Ponnet. Zij moeten nu beslissen of Mazzu over de schreef ging.

Mazzu haalde na de partij tegen Standard uit naar de VAR. Volgens hem moest die het doelpunt van Standard afkeuren. De trainer van Genk haalde er zelfs een foto op zijn smartphone bij om zijn gelijk proberen te bewijzen. Die uitlatingen kunnen hem nu een boete opleveren.

Die boete kan oplopen tot 5.000 euro. De eerste coach die een soortgelijke boete kreeg was Antwerp-trainer Laszlo Bölöni, eind februari.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Voor Mazzu was het héél duidelijk dat de VAR in de fout ging. Dat probeerde hij meermaals te bewijzen... met een foto op zijn smartphone. #KRCGenk #Genk #Mazzu #STAGNK #Standard #JPL

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Verdient Mazzu een boete?

(354 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws