Club Brugge is maar niet te kloppen en mag daarvoor defensie bedanken

Club Brugge is maar niet te kloppen en mag daarvoor defensie bedanken

Gepubliceerd: maandag 21 oktober 2019 om 09:01ma 21-10-2019 om 09:01

Club Brugge kon niet veel beter beginnen aan het nieuwe seizoen. Het is nog ongeslagen dit seizoen en staat op een eerste plek in de Belgische competitie. Dat heeft het grotendeels te danken aan de ijzersterke defensie.

Club Brugge verslaan lijkt dit seizoen zowat onmogelijk geworden te zijn. Nog niet verloren en amper ook doelpunten geslikt. De Bruggelingen zijn ook op recordkoers, dat meldt Het Laatste Nieuws.

Sinds de terugkeer naar Eerste Klasse in 1959 deed het defensief namelijk nog nooit beter. In het seizoen '93-'94 slikte het over het hele seizoen gemiddeld 0,65 doelpunten per wedstrijd. Dit seizoen ligt dat tot dusver op 0,53 per wedstrijd. De kans dat Club Brugge het record ook breekt, lijkt echter klein. Met de Play-Offs in het verschiet staan er een pak meer topwedstrijden op het programma en dus ook meer kansen op een tegendoelpunt.

Clean sheets
Voor Simon Mignolet was het alleszins een fijne terugkeer naar België. De doelman rijgt de clean sheets aan elkaar. Halfweg oktober kon Club Brugge in zeventien wedstrijden al elf(!) keer de nul houden. In totaal dus 65 procent van de wedstrijden, terwijl het dertig jaar geleden in 'maar' 55% van de wedstrijden de nul hield. 

Dinsdag wachten de sterren van PSG. Geen makkelijke taak voor Club Brugge, dat er opnieuw alles aan zal doen om punten te sprokkelen. Het kan alvast rekenen op de sterke defensie.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws