Avenatti valt door de mand bij Standard: Hij bakte er niks van

Avenatti valt door de mand bij Standard: "Hij bakte er niks van"

Gepubliceerd: maandag 21 oktober 2019 om 08:30ma 21-10-2019 om 08:30

Standard kon afgelopen weekend op de valreep toch nog de drie punten pakken tegen KRC Genk. Het had daarvoor een doelpunt van Samuel Bastien nodig. Bij de Rouches liep Felipe Avenatti rond in de spits, maar die liet geen al te beste indruk na.

Avenatti kreeg een basisplek, maar speelde een bijzonder matige partij. Hij werd voor tijd door Michel Preud'homme dan ook verlost uit zijn lijden. Gert Verheyen spaart de spits niet. "Met zijn profiel en na wat hij bij Kortrijk had laten zien, leek dat een goeie transfer. Maar hij heeft het heel moeilijk", klinkt het in Het Nieuwsblad.

"Zaterdag tegen Genk bakte hij er niets van. Ave­natti was ondermaats in de dingen waar hij normaal gezien goed in is: het bijhouden van de bal, kaatsen, deviëren in een tijd. Om voorzetten te krijgen, ben je afhankelijk van anderen. Maar als spits ligt het ook aan jezelf of je op de juiste plaats staat of zelf iets creëert. Kortom, hij lijkt zich niet goed in zijn vel te voelen."

Preud'homme greep in en verving de spits. "Bij zijn vervanging kwam er zelfs al gefluit, wat toch zeer vervelend moet zijn. Avenatti heeft dringend een doelpunt nodig, maar dan moet je kansen krijgen. Terwijl Michel Preud'homme nu weer over Obbi Oulare beschikt, die prima inviel, én nog een goed spelende Emond heeft. Voor een basisplaats wordt het moeilijk voor Avenatti", vreest Verheyen voor Avenatti.

Poll

Is Avenatti een miskoop?

(193 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws