Nog geen Storck-effect, Cercle Brugge verliest ook van Charleroi

20-10-2019 21:45 Laatste update: 21:52

Bernd Storck heeft niet voor een schokeffect kunnen zorgen bij Cercle Brugge. Sporting Charleroi had aan één helft genoeg om Cercle helemaal uit te tellen: het werd 0-3.

Cercle begon met goeie intenties aan de match, maar na amper vijf minuten scoorde Morioka de 0-1. Cercle probeerde iets terug te doen via kansen voor Taravel en Hazard, maar Charleroi toonde zich bijzonder efficiënt. Uit twee kansen puurde het nog twee goals. Eerst kon Bruno dom balverlies afstraffen, daarna liep centrale verdediger Diagne helemaal naar voor en schoot hij binnen. De 0-3 bij de pauze was te streng voor Cercle.

De tweede helft was overbodig. Cercle probeerde nog wel de bakens te verzetten, maar tot open kansen leidde dat niet. Charleroi zat in een zetel en wachtte rustig af. Het kreeg zelfs nog een mooie kans, maar Bruno vond het kader deze keer niet. Even was er nog hoop op 1-3 voor Cercle, maar ook in twee keer kon het Penneteau niet kloppen. Cercle verliest zo voor de tiende keer in elf wedstrijden.

Met 3 op 33 zit Cercle in zwaar weer, want Eupen won dit weekend van KV Oostende. Waasland-Beveren, dat verloor van KAA Gent, is nu voorlaatste met zeven punten. Charleroi heeft nu 15 op 30. Het moet nog een match inhalen tegen Club Brugge.