Chadli de grote man bij succesvolle rentree van Vercauteren bij Anderlecht

20-10-2019 19:51
46

Frank Vercauteren heeft zijn rentree als trainer bij RSC Anderlecht niet gemist. Paars-wit haalde het zondag met 4-1 van STVV. Bij Anderlecht was Chadli met twee goals en een assist de grote man.

Tegen STVV was de hand van Vercauteren meteen te zien. De trainer dropte immers persona non grata Trebel in de basis. Ook de jonge Kana mocht starten, maar dat was noodgedwongen. Centraal achterin moest Vercauteren met Kana en Cobbaut.

Voor Anderlecht kon de match niet beter beginnen. Nog voor de tien minuten om waren, stond het 2-0. Chadli nam vrije trap Schmidt te grazen. Sommigen waren van oordeel dat Anderlecht onterecht de overtreding mee kreeg. Na een corner verdubbelde Kana dan weer de score. De debutant sprong hoger dan iedereen na een bal van Verschaeren en knikte raak.

Met de dubbele voorsprong op zak leek er voor Anderlecht geen vuiltje aan de lucht. STVV kon pas op het einde van de eerste helft dreigend zijn. Na de koffie bracht Brys Sousa tussen de lijnen, die bediende iets voorbij het uur Boli en de spanning keerde terug in het Lotto Park.

De twijfel bij Anderlecht duurde amper vijf minuten. Roofe nam op aangeven van Chadli alle twijfel weg. Voor de Engelsman was het zijn eerste goal voor Anderlecht. In het begin van de tweede helft zag Roofe nog een doelpunt afgekeurd worden. Uitblinker Chadli zette nadien de eindstand op het bord. Ditmaal gaf Roofe aan.