De Bleeckere geeft toe: middelen van de VAR in België te beperkt

De Bleeckere geeft toe: middelen van de VAR in België te beperkt

Gepubliceerd: zondag 20 oktober 2019 om 19:00zo 20-10-2019 om 19:00

Standard won zaterdag met 1-0 van KRC Genk. Bij de bezoekers was men van mening dat het doelpunt afgekeurd had moeten worden. Volgens de Limburgers ging de bal even voordien over de lijn. Franck De Bleeckere reageerde nu op de heisa.

"Met de beschikbare beelden moet de VAR bij elk doelpunt kijken of het om een 'clear' doelpunt ging. De VAR is gaan kijken of de bal effectief volledig over de zijlijn was", aldus De Bleeckere tegenover VTM .

De Bleeckere geeft toe dat de VAR moet werken met beperkte middelen. "Met de beelden die men had - bijvoorbeeld de beelden gemaakt van achter het doel - kon men niet waarnemen of dat het geval was. Jammer genoeg stond er geen camera op de zijlijn om uitsluitsel te geven."

Na de match haalde Felice Mazzu zijn smartphone boven om het Genkse gelijk te bewijzen. "Men kan een indruk hebben, maar men heeft geen honderd procent zekerheid. Men zou een verticale lijn op de zijlijn kunnen plaatsen en als de bal de lijn dan nog raakt, is hij nog binnen. Op de beelden is het onmogelijk om waar te nemen. Vandaar dat de VAR niet heeft ingegrepen”, aldus nog de woordvoerder van de scheidsrechters.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Was de bal over de lijn?

(1314 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws